Vrijdag 29 oktober
Zaal ’t SAS
Tweebruggenstraat 30
8530  HARELBEKE
Op bezoek bij IMPULS
Olivier Grenelle van KBAC Brugge
met een uiteenzetting over
Geluid bij de Film
“Spits goed jullie oren op 29 oktober, want die avond is het klank zonder beeld!  Olivier Grenelle zal ons een frisse kijk geven op de samenstelling van onze klankband.  Het belooft geen technische uiteenzetting te worden van hoe geluid moet opgenomen en gemonteerd worden.  Olivier zal eerder de creatieve kant van de zaak belichten en ons tonen wat de meerwaarde van een klankband kan betekenen voor ons filmproducties.  Een interactieve avond met voldoende ruimte voor vragen, opmerkingen en suggesties over de creatieve mogelijkheden met geluid in de film.”
 
 
Chris Devos :Gastprojectie bij Impuls Kortrijk op vrijdag 15 november 2010.
 
DEZE WOESTIIJN LAAT NIEMAND KOUD.
Welkom in de Namib woestijn. Ruimte en licht, planten en mensen, zandduinen en oceaanbrekers, vogels en dieren, charmante koloniale steden; dit zijn elementen die bijdragen tot de inhoud van deze film. Over een land dat terecht de diamant van Afrika wordt genoemd.
 
DE GEESTEN VAN DE GELE BLADEREN.
In het Noord-Thaise grensgebied met Laos overleeft een bijzondere stam op een zeer primitieve manier.  Zij zijn de Mabri’s, maar worden ook de “Yellow leaf people” genoemd, de mensen van de gele bladeren. Zij gebruiken deze bladeren voor vele doeleinden, maar vooral als dakbedekking. Als die bananenbladeren geel worden en verkleuren zullen zij andere oorden opzoeken .
 
SAILING ON CLASSIC.
Klassieke pianomuziek, in dit geval van Robert Shumann, is heel mooi. Een klassieke zeilbotenregatta is ook heel mooi. Deze korte film brengt  ons een symbiose van deze beide zeer verschillende diciplines
 
VLIEGERS IN DE WIND
Op Allerzielen trekken duizenden Christenen van dit Midden-Amerikaanse land met grote papieren vliegers naar hun begraafplaatsen. De teksten en tekeningen op deze vliegers dienen als boodschap aan de afgestorvenen  Met een knipoog naar Ronny, Elie en Patje.
 
RONDO VENEZIANO
De Dogenstad VenetiŽ  houdt van parades en spektakels. Net als haar beroemde inwoner Casanova is VenetiÍ een eeuwige verleidster, zeker tijdens het carnaval. Ditmaal met een knipoog naar Eric Vanoverschelde.
 
BIRMA, JUWEEL VAN EEN LAND.
Een pagode bedekt met tonnen goud en juwelen. Houten kloosters langs en op het water. De ongereptheid van dit land en de innerlijke warmte welke zijn bewoners uitstralen werkt aanstekelijk. Enkel op de politieke situatie na is Birma ťťn groot sieraad.
 
NAMIBIE OMHELST ONZE SPORTIEVE MISSEN.
Een toevallig snoepreisje in het toevallige gezelschap van 20 Miss Belgium Sport finalistes kan voldoende stof opleveren voor een filmreportage. Deze omstandigheden liet onze cineast niet onbenut om de meisjes van hun mooiste, in dit geval sportiefste zijde te belichten. Aangevuld met de prachtige decors van NamibiŽ, de fauna en de flora van dit wondermooie land zijn we getuige van de laatste sprint naar de ultieme verkiezing.
 
EEN REIS DOOR HET BEST BEWAARDE GEHEIM VAN AFRIKA.
EthiopiŽ. De wieg van de mensheid staat er. Dit land heeft ontzettend veel kunstschatten en een bedwelmend mooie natuur. De nationale slogan “13 maanden zonneschijn” slaat niet alleen op een volledig andere tijdrekening en het goede klimaat, maar ook op de eeuwige glimlach van de EthiopiŽrs.  
 
 
 Beste Clubleden,
Op vrijdag 4 juni gaan we met de filmclub op uitstap. We gaan het filmmuseum in Roeselare gaan bezoeken.
Hieronder het programma dat voorgesteld wordt bij een bezoek aan het FILMMUSEUM wanneer de groep Bezoekers + 15 personen minimum aanwezig bedraagt.
Na het binnenkomen in het museum en de verwelkoming mag de groep in de filmzaal plaats nemen Er zijn 2 medewerkers ter beschikking.
Nadat iedereen heeft plaats genomen in de zaal, is er een POWER POINT voorstelling.
-         Bernard DE WITTE (filmrestaurateur bij de VRT) over de FILM en de filmprojectoren en het ontstaan van de CINEMA.
-         Roger NOYER (kalicotschilder van de filmdoeken die boven de ingang van de vroegere filmzalen hingen) over zijn loopbaan en werken.
Daarop wordt er een filmpje vertoont van LAUREL  en HARDY (20 minuten) uit 1929.
Daarna volgt een rondleiding met de 2 medewerkers en Michiel Remaut in het museum met demonstraties en uitleg over de werking van de film en de filmprojectoren in de vroegere filmzalen (560 projectoren tentoongesteld) + filmcamera’s, fotocamera’s, filmposters, filmmontagetafels en toebehoren over alles wat met film, foto, projectie en filmreclame te maken heeft.
Het volledige programma zoals hierboven beschreven met inbegrip van vergoeding medewerkers is 4 Euro per persoon.
De betaling is Contant ter plaatse.
Het programma duurt 2 uren tot 2.15 uren, waarvan 1.30 uur zittend in de zaal.
We stellen voor om te verzamelen aan het Groeningeheem in Kortrijk tegen ten allerlaatste 19 uur en dan gezamenlijk naar Roeselare te vertrekken door samen te rijden. Liefst met zoveel mogelijk aanwezigen.
Wanneer je deze link intikt in je browser, krijg je drie bladzijden met uitleg over het museum en de wegbeschrijving ernaar toe.
 
Wat is WEVAC Alternatief?                             
Een festival gedurende 1 dag voor WEVAC - CvB-leden,  Beginners en Gevorderden, die tussen 70 en 74,8 % behaalden op de Provinciale Wedstrijd WEVAC 2009, deelname is gratis.  
Hoe gebeurt de selectie en loting? Indien het aantal inschrijvingen de projectietijd overschrijdt zal in aflopende lijn van 74,8 % naar 70 % geselecteerd worden. De loting zal plaats vinden samen met de loting voor de Provinciale Wedstrijd 2010 door de Raad van Bestuur op het WEVAC-secretariaat te Waregem, op 22 februari 2010.
Prijzen?  Vijf hoofdprijzen:  - Fotografie - Verhaallijn - Sonorisatie - Montage - Artistieke uitwerking - Een aandenken per film.  - Juryrapport met belichting van de positieve aspecten in de film.
Waar en wanneer?  Zaterdag 27 maart 2010 van 9u30 tot 18u30 CC “De Steiger” Waalvest 1, 8930 MENEN  Inschrijvingsformulier en festivalreglement te downloaden op www.wevac.be  Tijdens het Festival kan in de cafetaria van CC De Steiger een middagmaal verkregen worden: Vis- en vleesbuffet, 1 drank inbegrepen.
Prijs 18 € per persoon, inschrijven bij de penningmeester van WEVAC vzw:  Wilfried Lachat wilfried.lachat@skynet.be Inschrijven vÚÚr 21 maart 2010
http://www.wevac.be/ 
 
Beste videovrienden,
Eerst en vooral is er een nieuw logo gemaakt door Ronny met een nieuw muziekje. Dat logo, enkel dat logo moeten voor de films staan die geprojecteerd worden op het clubfestival. Ronny heeft beloofd om het nieuwe logo als avibestand klaar te hebben op mini DV, HD en DVD tegen de komende nieuwjaarsreceptie van 08 januari 2010 in 't Sas te Harelbeke. De gegevens die op cue-sheet (Sabamfomulier) moeten vermeld worden vindt je onderaan deze mail. Gooi, na het lezen, deze mail dus niet meteen weg want het kan later ook nog van pas komen.
Ten tweede: vanaf 1 januari 2010 mag er geen commerciŽle muziek meer gebruikt worden op videofilms die gemaakt worden om in openbare plaatsen te vertonen (zie mail die ik deze week heb doorgestuurd). Dit betekent koncreet dat, wie op zijn film voor het komende clubfestival nog commerciŽle muziek gebruikt, deze moet dateren op 2009 (bijvoorbeeld "copyright Impuls 2009). Bovendien moet voor dergelijke films het Sabamformulier voor 31 december 2009 in het bezit zijn van CvB. Gisteren werd op de vergadering beslist dat ik, Eric Dobbelaere, als secretaris alle Sabamformulieren inzamel (je kan ze per mail doorsturen naar mijn emailadres dobbelaere.eric@skynet.be, of ook opsturen per post naar mijn adres Gentseweg 56, 8792 DESSELGEM). Let wel: die sabamformulieren met commerciŽle muziek moeten uiterlijk tegen 29 december 2009 in mijn bezit zijn zodat ik ze op 30 december aangetekend kan versturen naar CvB. Voor films met niet commerciŽle muziek moeten de Sabamformulieren binnen zijn de dag van de clubwedstrijd zoals vroeger.
In dat verband kan ik ook nog melden dat Elie de taak op zich genomen heeft om de ter beschikking gestelde harde schijf van CvB te kopiŽren voor leden die ze willen (vanuit de club werd niemand verplicht die te kopen). Maar indien je die harde schijf van 1 terrabyte (1000 gigabyt) vol met 1200 niet commerciŽle CD's wilt gebruiken en je deze nog niet hebt besteld, gisteren op de laatse ledenvergadering, je deze nog steeds telefonisch (0476/468737) bij of per mail, of per post kan bestellen. Ik geef dan alles zo snel mogelijk door aan Elie. Elie heeft ook beloofd, voor die mensen die de harde schijf bestellen het Logo op die harde schijf zal aanwezig zijn zodat je het van daaruit kan kopiŽren naar je computer om het zo in een videoproject binnen te brengen. Vraag je je af of het gemakkelijk werken is met deze schijf? Wel, gisteren heeft Elie na de clubvergadering in sneltempo een uiteenzetting gegeven over het gebruik van die schijf en het is echt niet moeilijk om de gegevens te openen. Wanneer ik de schijf in mijn bezit heb, zal ik aande hand van printscreens een gebruikshandleiding opmaken en ook weer doorsturen naar alle leden zodat iedereen over de hanleiding beschikt.
Rest mij nog enkel alle vdeovrienden van IMPULS, prettige eindejaarsfeesten toe te wensen en hopelijk zien we mekaar snel terug op de nieuwjaarsreceptie met trekking projectievolgorde op vrijdag 8 januari 2010 in 't Sas in Harelbeke. Gelieve ook tegen die datum uw inschrijvingsformulier ingevuld, voor deelname aan de clubwedstrijd te willen meehebben. Je kan ze ook vroeger doorsturen naar mij of Bernard Debels die nog steeds de grote bezieler is van de clubwedstrijd. Op hem valt nog steeds de zware taak om de clubwedstrijd in goede banen te leiden. Ook daarvoor nog steeds, van harte bedankt Jeannine en Bernard.
En dan nog iets: in november was er "De Gouden Kat" in Ieper. Marc De Smet met Den Ellentriek en Elie Declercq en Patje Bultinck met "Jeannne" kaapten de Gouden en Zilveren Kat in de wacht. Proficiat aan beide cineasten en doe zo voort.
Volgen nu de gegevens voor de cue-sheet van CvB met de Sabamgegevens voor het Logo:
Impuls LOGO
avi voor DV of SV
Titel van de CD: Commercial Cuts 2
Uitvoerder en componist: Geoff Smith
CD-label: Cavendish CAV CD 167
Tracknummer 91 "Ambient"
Beste filmvrienden, voila mijn nieuwjaarsbrief is opgeschreven, een hele boterham wanneer je het mij vraagt. Je hoeft niet te wachten tot op nieuwjaarsdagom mem voor te lezen. In alle geval Prettige Feesten en tot ...
Eric DOBBELAERE
Namens IMPULS
Secretaris
P.S.: Sorry voor de schrijffouten maar in deze mail staat er iets verkeerds ingesteld, zodat, wanneer ik iets wil tussenvoegen, alles wat erachter staat gewoon weggeveegd wordt (overschreven wordt), vandaar enkele schrijffouten.
 
 
Beneluxfestival
 
 
Beste Filmvrienden,
In samenspraak met onze Beneluxpartners uit Nederland en Luxemburg hebben wij het genoegen u ter kennis te brengen dat het “Benelux Filmfestival” voor de 22e maal te Oostende zal georganiseerd worden door het comitť, dit in nauwe samenwerking met het stadsbestuur van Oostende en het provinciebestuur van West-Vlaanderen, en dit van 12 tot en met 16 mei 2010. Het staat open voor niet-professionele videofilmers uit de drie Beneluxlanden.
Het festival heeft plaats in het Auditorium van het hotel “Royal Astrid”, Wellingtonstraat 1 te Oostende.
Gelieve het reglement en het inschrijvingsformulier in bijlage te willen vinden. Bijkomende ex. kunt u aanvragen op het secretariaat van het festival, Cardijnplein 7 bus 19 te 8400 Oostende. Tel.: 059/80 27 73
Van deze gelegenheid maken wij tevens gebruik om u nu reeds uit te nodigen tot de wedstrijdpro-jecties die zullen plaatshebben vanaf woensdag 12 mei in het Auditorium van het hotel “Royal Astrid”, Wellingtonstraat 1 te Oostende. Een herinnering wordt u begin mei nog toegestuurd samen met het volledige programma dit aan de gekende e-mail adressen.
Een enige gelegenheid om de beste films uit de drie Beneluxlanden te zien, alsook hun auteurs te kunnen ontmoeten. Toegang tot de projecties is gratis.
                                                                                              Namens het organiserend comitť,
                                                                                                             Louis Meulders,
                                                                                                                   secretaris
 
Clubwedstrijd
Cue-sheets waarop nog commerciŽle muziek is vermeld kunnen tot uiterlijk 31 december 2009 worden ingediend bij het CvB, op basis van het oude contract.
Vanaf 1 januari 2010 kunnen enkel nog cue-sheets waarop library music is vermeld, worden ingediend.
 
Wevac Alternatief
Op de provinciale wedstrijd 2009 gold voor het eerst de CvB-norm van 75%
behalen voor deelname aan de CvB-wedstrijd. Veel cineasten bleven “steken”
tussen 70 en 74,8%, daarom is de Raad van Bestuur van WEVAC vzw aan het
brainstormen gegaan.
Met fierheid kondigt WEVAC vzw aan dat we samen met het Centrum voor
Beeldexpressie op zaterdag 27 maart 2010
WEVAC Alternatief
boven de doopvont houden.
Wat is WEVAC Alternatief?
Een festival gedurende 1 dag voor WEVAC - CvB-leden,
Beginners en Gevorderden, die tussen 70 en 74,8 % behaalden op de Provinciale
Wedstrijd WEVAC 2009, deelname is gratis.
Hoe gebeurt de selectie en loting?
Indien het aantal inschrijvingen de projectietijd overschrijdt zal in aflopende lijn
van 74,8 % naar 70 % geselecteerd worden.
De loting zal plaats vinden samen met de loting voor de Provinciale Wedstrijd 2010
door de Raad van Bestuur op het WEVAC-secretariaat te Waregem, op 22 februari
2010.
Prijzen?
Vijf hoofdprijzen:
- Fotografie
- Verhaallijn
- Sonorisatie
- Montage
- Artistieke uitwerking
- Aandenken voor elke deelnemer
- Juryrapport met belichting van de positieve aspecten in de film.
Waar en wanneer?
Zaterdag 27 maart 2010 van 9u30 tot 18u30
CC “De Steiger” Waalvest 1, 8930 MENEN
Inschrijvingsformulier en festivalreglement te downloaden op www.wevac.be
Terug naar http://www.wevac.be
 
Wevac 2010
52e WEVAC WEDSTRIJD 2010
 
Vrijdag 5 maart, zaterdag 6 en zondag 7 maart
 
 
Wellingtonstraat, 1
8400       Oostende
 
 
DOORLOPENDE VOOR-, NAMIDDAG- EN AVONDVOORSTELLINGEN
GRATIS TOEGANG